بیمه تامین اجتماعی زنان خانه دار ۱۴۰۲+نحوه ثبت نام و مدارک لازم

سازمان تأمین اجتماعی از سال ۱۳۸۷ برای زنان خانه دار بیمه ای تحت عنوان بیمه تامین اجتماعی زنان خانه دار در نظر گرفته است. از آنجایی که جمعیت زنان خانه دار حدود نزدیک به ۲۰ میلیون نفر است و ۶۲% از جمعیت زنان، خانه دار هستند وجود بیمه زنان خانه دار از جمله اساسی ترین نیازهای این گروه تلقی می شود.

زنان خانه داری که در محدوده سنی ۱۸ تا ۵۰ سال قرار دارند چه متأهل باشند و چه مجرد می توانند نسبت به انعقاد قرارداد و پرداخت حق بیمه خود اقدام نمایند و از خدماتی که سازمان تأمین اجتماعی در اختیار افراد تحت پوشش خود قرار داده است ازجمله بازنشستگی و از کارافتادگی استفاده کنند.

ارائه خدمات به زنان خانه دار بر اساس مقررات بیمه صاحبان حرف و مشاغل آزاد است و بستگی به نرخ حق بیمه ای دارد که متقاضی در زمان انعقاد قرارداد انتخاب می کند.

بیمه زنان خانه دار شامل افراد زیر می شود

- زنانی که در جایی مشغول به کار نیستند و با پرداخت حق بیمه می توانند در زمان میانسالی و یا کهنسالی مستمری دریافت کنند. - زنانی که چند سال سابقه بیمه دارند اما در حال حاضر ارتباط بیمه ایشان قطع شده است می توانند پرداخت حق بیمه خود را با انعقاد قرارداد بیمه زنان خانه دار ادامه دهند (سابقه قبلی بیمه آن ها برای بازنشستگی محاسبه و همچنین به حداکثر شرایط سنی نیز افزوده خواهد شد).

شرایط سنی

- چنانچه فرد متقاضی در محدوده سنی که در بالا گفته شد نباشد و سنش از میزان تعیین شده بیشتر باشد، بایستی معادل مازاد سنش به سازمان تأمین اجتماعی حق بیمه خود را پرداخت کند.

بعنوان مثال فردی که ۵۱ سال سن دارد و متقاضی استفاده از بیمه تأمین اجتماعی زنان خانه دار است می بایست ۱ سال حق بیمه خود را پرداخت کند یا دارای سابقه پرداخت حق بیمه معادل مازاد سن خود باشد.

- زنان خانه داری که ۱۰ سال سابقه پرداخت حق بیمه به سازمان تأمین اجتماعی دارند از شرایط سنی گفته شده معاف هستند و این گروه می توانند با هر سنی از بیمه زنان خانه دار استفاده کنند.

انواع حق بیمه زنان خانه دار

- پرداخت حق بیمه ۱۲%: خدمات مربوط به بازنشستگی و فوت بعد از بازنشستگی (مستمری بازماندگان) ارائه می دهد. مبلغ حق بیمه در سال ۱۴۰۲ برای این درصد حدود ۶۶۰ هزار تومان است.

- پرداخت حق بیمه ۱۴%: از خدمات بازنشستگی و فوت (قبل و بعد از بازنشستگی) بهره مند می شوند. مبلغ حق بیمه در سال ۱۴۰۲ برای این درصد حدود ۷۷۰ هزار تومان است.

- پرداخت حق بیمه ۱۸%: این نوع بیمه بالاترین نرخ و کامل ترین حق بیمه است. بیمه شدگان از خدمات بازنشستگی و فوت (قبل و بعد از بازنشستگی) و ازکارافتادگی استفاده می نمایند. مبلغ حق بیمه در سال ۱۴۰۲ برای این درصد حدود ۹۹۰ هزار تومان است.

- در صورتی که بیمه شدگان تمایل به دریافت دفترچه بیمه نیز داشته باشند می بایست سرانه مبلغ پرداخت حق بیمه خود را نیز پرداخت کنند. اما در صورتی که زنان خانه دار به تبعیت از سرپرست خانوار دارای دفترچه بیمه هستند نیازی به پرداخت حق بیمه درمان ندارند.

- مبلغ حق بیمه درمان هر ساله به تصویب هیئت وزیران می رسد. این گروه از متقاضیان در زمان دریافت خدمات درمانی ملزم به پرداخت ۳۰% هزینه درمان برای خدمات درمانی و ۱۰% هزینه درمان برای خدمات بستری هستند (در بیمه اجباری استفاده از خدمات درمانی در بیمارستان های سازمان تأمین اجتماعی رایگان است).

- چنانچه پدر خانواده بیمه نشده باشد، زنان خانه دار تحت پوشش تأمین اجتماعی می توانند با پرداخت حق بیمه فرزندان خود را نیز بیمه درمانی کنند و از کلیه امکانات مراکز درمانی سازمان تأمین اجتماعی در سراسر کشور استفاده نمایند.

توجه داشته باشید که مبلغ حق بیمه پرداختی بدون بازگشت بوده و امکان دریافت وام یا بازخرید آن وجود ندارد.

خدماتی که در بیمه زنان خانه دار ارائه نمی شود

تعهدات کوتاه مدت به این گروه از بیمه شدگان تعلق نمی گیرد از جمله:

  • کمک هزینه ازدواج
  • هزینه ایام بیماری
  • هزینه ایام بارداری

نحوه ثبت نام بیمه زنان خانه دار

برای ثبت نام نیازی به مراجعه حضوری به شعب بیمه نیست و باید به سایت es.tamin.ir مراجعه کنید. برای ثبت نام در سایت تامین اجتماعی چند مرحله ساده را انجام می دهید: وارد کردن کد ملی و شماره تلفن همراه، وارد کردن ایمیل، انتخاب و پاسخ به سوالات بازیابی پسورد و انتخاب گذرواژه. در آخر پیامک تایید ثبت نام برای شما ارسال خواهد شد که پس از آن می توانید وارد سایت شده و برای انعقاد قرارداد بیمه زنان خانه دار اقدام کنید.

پس از ثبت نام و ورود به سایت تامین اجتماعی از منو بالای صفحه گزینه بیمه شدگان، بیمه شدگان خاص/بیمه فراگیر خانواده ایرانی، انعقاد قرارداد زنان خانه دار و دختران را انتخاب کنید. سپس در ادامه اطلاعات خواسته شده را تکمیل کنید. در صورت بروز مشکل می توانید از راهنمایی که در همین منو می بینید استفاده کنید.

نکته: در صورتی که فاقد شماره بیمه می باشید، می بایست با کلیک بر روی کلید "نامنویسی" و با تکمیل موارد درخواستی نسبت به اخذ شماره بیمه اقدام و سپس مراحل انعقاد قرارداد را طی نمائید. در صورت دارا بودن شماره بیمه این منو نمایش داده نمی شود.

روش پرداخت حق بیمه زنان خانه دار

سازمان تأمین اجتماعی با راه اندازی سامانه غیرحضوری صدور پرداخت حق بیمه، امکان پرداخت حق بیمه تامین اجتماعی را به آسانی برای بیمه شدگان صاحبان حرف و مشاغل آزاد و همچنین زنان خانه دار فراهم کرده است.

مراحل پرداخت حق بیمه:

- برای پرداخت حق بیمه ابتدا وارد سامانه یکپارچه تامین اجتماعی به آدرس اینترنتی samt.tamin.ir شوید. بخاطر داشته باشید برای دسترسی به امکانات غیرحضوری سامانه ابتدا بایستی در این سامانه ثبت نام کرده باشید.

- پس از پایان ثبت نام شما می توانید از طریق منو عملیات بیمه شدگان خاص درخواست برگ پرداخت حق بیمه دهید.

- مدت زمان پرداخت حق بیمه خود را انتخاب کنید.

- در مرحله آخر گزینه دریافت برگ پرداخت را کلیک نمایید.

- سپس می توانید حق بیمه خود را به صورت اینترنتی و از طریق قسمت عملیات پرداخت، پرداخت نمایید.

شرایط بازنشستگی بیمه زنان خانه دار

- بیمه شده با ۴۵ سال سن و ۳۰ سال سابقه پرداخت حق بیمه

- بیمه شده با ۵۵ سال سن و حداقل ۲۰ سال سابقه پرداخت حق بیمه

- بیمه شده با ۲۰ سال سابقه پرداخت حق بیمه و ۴۲ سال سن برای مشمولین قانون کار

- بیمه شده با ۲۰ سال سابقه متوالی یا ۲۵ سال سابقه متناوب پرداخت حق بیمه در مشاغل سخت و زیان‌آور

- بیمه شده با ۲۰ سال سابقه بدون شرط سنی برای جانبازان

- بیمه شده ۲۰ سال سابقه و ۴۵ سال سن برای معلولان عادی

- داشتن ۳۵ سال سابقه بدون شرط سنی

- اگر بیمه شده ۵۵ سال سن با حداقل ۱۰ سال سابقه متناسب با سنوات پرداخت حق بیمه داشته باشد می تواند با ۱۰ سال سابقه و یا بیشتر (تا ۲۰ سال) درخواست بازنشستگی کند در این صورت مستمری وی بین ۱۰ تا ۲۰ روز حقوق خواهد بود. لازم به ذکر است اگر حقوق وی از حداقل پایین تر باشد، مستمری فرد تا حداقل حقوق افزایش نخواهد یافت.

- اگر زنان خانه دار به سن ۵۵ سال رسیده باشند ولی سابقه بیمه آن ها زیر ۱۰ سال باشد در صورتی که حق بیمه سنوات کسری تا ده سال را پرداخت کنند، می توانند درخواست بازنشستگی بدهند (مستمری بازنشستگی آن ها با ده روز حقوق محاسبه می گردد).

مدارک لازم برای ثبت نام بیمه زنان خانه دار

- اصل و کپی شناسنامه - اصل کارت ملی و کپی آن - یک قطعه عکس سه در چهار - پر کردن فرم بیمه زنان خانه دار - درصورتی که متقاضی خواستار استفاده از بیمه درمانی نیز باشد بایستی در فرم مربوطه گزینه درمان را علامت بزند.