ثبت نام بیمه دانشجویی تامین اجتماعی به صورت غیرحضوری
بیمه دانشجویی یکی از خدماتی است که به تازگی توسط سازمان تامین اجتماعی ارائه شده است. برای استفاده از این خدمت دانشجویان باید در حین تحصیل، درخواست بیمه دانشجویی را ارائه کنند و بلافاصله بعد از ثبت نام و آغاز بیمه پردازی، سوابق بیمه ای برای آنها ایجاد می شود و از خدمات سازمان تامین اجتماعی از جمله سوابق بیمه برخوردار می شوند.
با قرار گرفتن دانشجویان در این طرح، امنیت شغلی برای آنها ایجاد میشود و اگر دانشجویی در مدت ۴ سال تحصیل خود بیمه باشد و بعد از فارغالتحصیلی برای وی فرصت شغلی ایجاد شود این چهار سال جزو سوابق بیمه بازنشستگی وی محسوب خواهد شد و میتواند از آن استفاده کند.
بنابراین بیمه بازنشستگی به بیمه اشتغال وی متصل میشود. این تسهیلات برای اولین بار است که برای دانشجویان فراهم شده و دانشجویان میتوانند از این فرصت بی نظیر استفاده کنند.
در حال حاضر 25 هزار دانشجو در کشور بیمه پرداز سازمان تأمین اجتماعی هستند.
نحوه ثبت نام بیمه دانشجویی تامین اجتماعی
تمامی خدمات مربوط به ثبتنام بیمه دانشجویی به صورت غیرحضوری انجام می شود و نیازی به مراجعه حضوری دانشجویان به شعب و یا کارگزاریهای تأمین اجتماعی نیست و صرفاً متقاضیان می توانند با مراجعه به سامانه خدمات الکترونیکی سازمان به نشانی es.tamin.ir درخواست خود را ارائه کنند.
برای ثبت نام دانشجویان باید با ورود به سامانه خدمات الکترونیکی سازمان تأمین اجتماعی به نشانی es.tamin.ir ابتدا در سامانه تامین اجتماعی ثبت نام نموده و سپس از مسیر منوی بیمهشدگان/ بیمهشدگان خاص/ بیمه فراگیر خانواده ایرانی/ انعقاد قرارداد دانشجویی، نسبت به عقد قرارداد بیمه دانشجویی و پرداخت حق بیمه در مهلت مقرر اقدام کنند.
ارائه کارت معتبر دانشجویی برای ثبت نام در این طرح نیاز است.
در طرح بیمه دانشجویی، مهلت پرداخت حق بیمه در بدو بیمهپردازی، از تاریخ انعقاد قرارداد یک ماه بوده و در ادامه باید حق بیمه هر ماه را حداکثر تا پایان دو ماه بعد، پرداخت کرد.
در صورت عدم پرداخت حق بیمه، قرارداد منعقد شده، از تاریخ عدم پرداخت حق بیمه، لغو و ادامه بیمه آن ها موکول به انعقاد قرارداد جدید و موافقت سازمان تأمین اجتماعی است.
انواع حق بیمههای دانشجویی کداماند؟
این بیمه شامل سه نوع پرداخت حق بیمه است که متقاضی میتواند یکی از آنها را انتخاب کند:
- نخست نرخ پرداخت حق بیمه ۱۴درصد (۱۲درصد سهم بیمهشده + ۲درصد کمک دولت) شامل حمایت بازنشستگی و فوت بعد از بازنشستگی؛
- دوم نرخ پرداخت حق بیمه ۱۶درصد (۱۴ درصد سهم بیمهشده + ۲ درصد کمک دولت) حمایتهای بازنشستگی و فوت قبل و بعد از بازنشستگی؛
- و نهایتا کاملترین طرح با نرخ پرداخت حق بیمه ۲۰درصد (۱۸درصد سهم بیمهشده +۲درصد کمک دولت) که تعهدات مربوط به بازنشستگی، فوت و از کار افتادگی را شامل میشود.
اگر متقاضی بخواهد حق بیمه ۱۲ درصدی را انتخاب کند باید ماهانه ۳۱۸ هزار تومان حق بیمه بپردازد و این نوع از حق بیمه تنها مستمری بعد از بازنشستگی دارد. همچنین این بیمه بدون دفترچه درمانی است.
در حق بیمه دیگری که به صورت ۱۴ درصد است بیمه شده باید ماهانه ۳۷۱ هزار تومان به بیمه بپردازد که این نوع از حق بیمه مستمری قبل و بعد از بازنشستگی دارد اما بدون دفترچه درمانی است.
همچنین در حق بیمه ۱۸ درصد بیمه شدهگان باید ماهانه ۴۷۷ هزار تومان بپردازند که این نوع از حق بیمه هم دفترچه درمانی ندارد اما علاوه بر مستمری قبل و بعد از بازنشستگی، بیمه از کارافتادگی هم به متقاضی پرداخت میکند.
در تمامی انوع حق بیمههای گفته شده اگر فردی بخواهد دفترچه درمانی هم داشته باشد باید، ماهانه علاوه بر پرداخت حق بیمه خود مبلغ ۷۱ هزار و ۶۰۰ تومان هم اضافه بپردازد تا دفترچه درمانی داشته باشد.
چنانچه دانشجو به تبع بیمه پردازی والدین تحت پوشش درمان تامین اجتماعی باشد، میتواند بدون پرداخت حق سرانه درمان، از خدمات درمان سازمان تأمین اجتماعی نیز برخوردار شود.
بیمه شدگان دانشجو و افراد تحت تکفل آن ها میتوانند با پرداخت حق سرانه درمان به تعداد افراد تحت تکفل از امکانات درمانی ملکی تأمین اجتماعی در سراسر کشور و نیز امکانات مراکز تشخیصی، درمانی و دارویی طرف قرارداد این سازمان استفاده کنند.
در صورتی که دانشجو از مستمری بازماندگان استفاده میکند، میتواند بیمه پردازی داشته باشد و پرداخت حق بیمه دانشجویی مانع دریافت مستمری بازماندگان نیست.
شرایط سنی برای بیمه دانشجویی تامین اجتماعی
دانشجویان برای اینکه تحت پوشش بیمه تأمین اجتماعی قرار بگیرند باید بین ۱۸ سال تمام تا ۵۰ سال تمام سن داشته باشند و در صورتی که متقاضی بالای ۵۰ سال باشد، باید معادل مازاد سنی سابقه بیمه پردازی قبلی داشته باشد و اگر شخصی دارای ۱۰ سال سابقه قبلی باشد از شرط سنی معاف است.