4 نکته حیاتی درمورد طرح رجیستر کردن گوشی که باید بدانید
ستاد مرکزی مبارزه با کالا و ارز طرح رجیستر کردن گوشی را برای جلوگیری از ورود کالای قاچاق به کشور، راه اندازی کرده است. شناسه IMEI برای هر دستگاه منحصر به فرد است و تنهای دستگاه هایی می توانند فعال شوند و از خدمات اپراتور ها استفاده کنند که قانونی و منطبق بر استانداردهای ایمنی و سلامت باشد. شما می توانید برای مشاهده شناسه IMEI کد *#06# را شماره گیری کنید.
اطلاع از رجیستر بودن یا نبودن گوشی
برای اینکه بدانید گوشی شما رجیستر شده است یا نه، می توانید شناسه IMEI را در وب سایت همتا وارد کنید و از اصالت گوشی خود اطمینان حاصل فرمایید. در این مرحله پیامی مبنی بر قانونی یا غیر قانونی بودن دستگاه بهمراه مشخصات گوشی که شامل مدل، برند، وارد کننده و لیست شناسه IMEI است، نمایش داده می شود.
طرح رجیستر کردن گوشی و خرید گوشی رجیستر شده
امروزه برای خرید گوشی حتما باید اصالت گوشی و کد IMEI آن را چک کنید و در صورت تایید و یکی بودن شناسه IMEI گوشی را خریداری نمایید. هنگام خرید گوشی دقت داشته باشید در صورتی که گوشی شما رجیستر نشده باشد بعد از مدت کوتاهی آنتن دهی آن قطع می شود پس حتما گوشی را در حضور فروشنده فعال کنید و فاکتور معتبری که شناسه IMEI گوشی روی آن قید شده و مهر فروشگاه روی آن خورده است دریافت نمایید تا در صورت بروز مشکل بتوانید به راحتی از مراجع قانونی آن را پیگیری کنید. کد فعالسازی برای گوشی های نو، روی جعبه یا کارت گارانتی آن درج شده است. برای گوشی های دست دو و کارکرده که انتقال مالکیت داده می شود کد فعالسازی برای شما پیامک می شود و برای گوشی های مسافری نیز کد فعالسازی در کارتابل مسافر قرار می گیرد.
هزینه رجیستری گوشی مسافری
مسافرانی که بیشتر از یکماه می خواهند در ایران بمانند باید گوشی خود را رجیستر کنند و هزینه گمرک را بپردازند. هر گوشی با توجه به مدل آن هزینه گمرک متفاوتی دارد. هزینه گمرک گوشی های ایفون از 1 میلیون تا 3 میلیون می باشد. گوشی های سامسونگ از 100 هزار تومان تا 4 میلیون تومان و گوشی های هواوی و شیائومی از 100 هزار تومان تا 2 میلیون تومان و سایر برندها از 30 هزار تومان تا 2 میلیون تومان متغیر می باشد.
طرح رجیستر کردن گوشی مسافری
گوشی مسافری گوشی است که شما با سفر به خارج از ایران خریداری کرده اید و با برگشت به ایران آن را داخل خاک ایران می آورید و می خواهید با سیم کارت یکی از اپراتورهای ایرانی با آن کار کنید. برای رجیستر کردن گوشی مسافری شما می توانید تا سه ماه بعد از ورود به کشور این کار را انجام دهید و هزینه گمرک گوشی را پرداخت کنید. برای این کار وارد وب سایت https://epl.irica.gov.ir/ImeiRegister?0 شوید و متناسب با گوشی، تعداد سیم کارت را با کلیک روی علامت + اضافه کنید.
توجه کنید که اگر گوشی چند سیمکارته باشد شما باید کد IMEI مربوط به هر سیمکارت را نیز وارد کنید. توجه کنید که IMEI را هم می توانید پشت جعبه گوشی، پشت گوشی و داخل گوشی هم مشاهده نمایید. پس از وارد کردن اطلاعات خواسته شده که شامل مشخصات گوشی و ... می باشد شما باید کد ملی و شماره موبایل خود را وارد کنید، این شماره ها باید مربوط به یک فرد خاص باشد و در هر سال تنها می توانید با این شماره ها تنها یک گوشی را رجیستر کنید.
بعد از دادن اطلاعات یک کد به شماره موبایلی که وارد کرده اید ارسال می گردد و در مراحل بعد، بعد از پرداخت حق گمرک می توانید ادامه فرایند فعالسازی را انجام دهید.
توجه: حتما شما هم دیده اید که بعضی مراکز سیمکارت رایگان به مردم می دهند، این مراکز تنها سودی که از اینگونه طرح ها می برند استفاده از کدملی و شماره موبایل فرد دریافت کننده سیمکارت است که با آن بتوانند گوشی مسافری به کشور وارد کنند!
فعالسازی گوشی
در اینجا شما باید گوشی موبایل خود را فعال کنید تا مالکیت آن به نام خریدار سیمکارت درآید. اینکار از 4 روش امکانپذیر است: 1- وب سایت https://hamta.ntsw.ir
2- اپلیکیشن همتا
3- کد USSD *7777#
4- پیامک به شماره 7777 (این روش صرفا برای استعلام اصالت گوشی استفاده می شود)
توجه: رجیستر کردن گوشی رایگان است و شما نباید بابت رجیستر کردن، ثبت در همتا، قانونی کردن دستگاه و هر چیز دیگیری که فروشنده به شما میگوید هزینه ای پرداخت کنید.